Vali Şahin: Sorgulayan nesiller yetiştirmeliyiz

‘2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Vizyon Toplantıları’, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, önceki yıllardan çok daha verimli ve faydalı bir dönem geçirmek istediklerini söyledi.
 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Vizyon Toplantıları’, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Organizasyona İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili'nin yanı sıra İstanbul'da görevli 3 bin okul müdürü katıldı. 

'Öğretmenlik aşk işidir'

İlk sözü alan Vali Vasip Şahin, sorumluluklarını yerine getirme noktasında ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Bizim ortak gayemiz ve hedefimiz evlatlarımızın iyi yetişmesi. 3 milyonu aşkın öğrenci ve 150 bin civarındaki öğretmenle birlikte bu ülkeye, bayrağa sevdalı, milletin değerlerine bağlı gençler yetiştirilmeye devam edilirse bu asır da gelecek asır da bize ait olur. Öğretmenlik bir meslek olmanın ötesinde bir aşk işidir. Eğer öğretmeyi, öğrenciyi, bu ülkeyi, bayrağı seviyorsanız ve bu milletin geleceğiyle ilgili birtakım endişeleriniz, hedefleriniz varsa ve ayağınız bu toprağın değerlerine basıyorsa, bu mesleği en iyi şekilde yaparsanız" dedi.

'Öğrencilerimize yüzümüzü dönmemiz lazım'

Geçmişten günümüze eğitimin geliştiğini dile getiren Şahin, "Eğitim camiasının mevcutta en iyisini yapabilme kabiliyeti, isteği ve iştirakı içinde olduğuna yürekten inanıyorum. Öğrencilerimize yüzümüzü biraz daha dönmemiz lazım. Çünkü eğitim gönülden gönüle olan bir faaliyettir. Mekanik şekilde birtakım bilgilerin aktarıldığı yer değildir sınıflar. Çocuklarımız bilimsel bilgilerin yanında değerler ve duygularla da teçhiz edilmesi lazım. Empati yapabilen, sorgulayan, yanlışa itiraz edebilen nesiller yetiştirmemiz lazım. Öğretmenlerimizden istirhamımız öğrenciyi kendine daha fazla yaklaştırsın" ifadelerini kullandı. 

Bilgili: Rehber öğretmenler odaya hapsolmamalı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili de özel eğitime ihtiyacı olan engelli ve özel yetenekli öğrencilere karşı ortak bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğine dikkati çekti. Okul müdürlerinden, rehber öğretmenlerin öğrencilerle daha çok buluşması için gayret içerisinde olmalarını istediklerini belirten Bilgili, "Rehber öğretmenler bir görüşme odasına hapsolmamalı. Öğrencilerimize faydalı olmalı. Rehberli Araştırma Merkezleri (RAM) bütün okullarımızın hizmetinde" açıklamalarında bulundu. 

'Öğrencilerimizi çok yönlü yetiştireceğiz'

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise eğitimle ilgili problemleri çözüm ortağı olarak birlikte değerlendireceklerini ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel amaçları doğrultusunda eylem planları oluşturacaklarını belirtti. Yazıcı, "Eğitimde yürüttüğümüz iyi örnekler gibi çalışmalarımız devam edecek. Ara sınıflarda okuma-yazma bilmeyen öğrencilere dokunacağımız projeler, özel eğitimde aylık farkındalık etkinlikleri, kaynaştırma ve bütünleştime çalışmalarımız sürecek. Okullarımızda her öğrencimizin mutlaka bir spor, sanat ve müzik alanında karşılık bulacağı, kendini yetiştireceği kurs ve etkinlik merkezi oluşturacağız. Her öğrencinin başarı hikayesi yazabileceği farklı alanlar açmaya çalışacağız. Her öğrencinin öğrenme hızının, türünün, kapasitesinin birbirinden farklı olduğuna inanarak, çocuklarımızı bu bağlamda çok yönlü yetiştirmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.