'Karma eğitimi kaldırmayacağız'

MEB Bakanı Ziya Selçuk, karma eğitimin kaldırılacağı dedikodularına net bir dille cevap verdi. Selçuk, böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, gündemlerinde karma eğitimi kaldırmak gibi bir konunun olmadığını açıkladı. Böyle bir durumun gündemlerine dahi gelmediğini dile getiren Bakan Selçuk, "Mahkeme bir karar veriyor, diyor ki: Siz çeşitli kurumlardan bahsediyorsunuz, meslek liseleri gibi. Bu kurumlardan bahsederken bu kurumları ‘karma eğitim’ diye tanımlıyorsunuz, bu doğru bir ifade değil çünkü 1739 sayılı yasanın 15. maddesinde karma eğitim ifadesi kız ve erkek çocuklarımızın bir arada eğitim görmesi anlamında kullanılıyor. Yasada kullanılan bir ifade alt metin olan yönetmelikte tekrar edilmez" dedi.

'15. madde devam ediyor'

Vatandaşın dedikoduyla hareket etmemesi gerektiğini vurgulayan Selçuk, "Bizim böyle bir programımız, çalışmamız, hedefimiz yok. Yasanın söylediği şekilde 15. madde devam ediyor, istisnai haller için de bir açıklama yapıyor. Kız ve erkek çocukların ayrı ayrı okuyabileceği bir durumu da temel kanunun çıktığı 70’li yılların başından beri zaten orada var o. 74’ten beri var. Bu ifade orada duruyor, yine duruyor, yine duracak" ifadelerini kullandı.