Ağustos ayının YKS grubu için ne yapılması gerektiği konusunda kafa karıştıran bir ay olduğu su götürmez bir gerçek. Siz de ağustos ayını ne yapacağına karar verene kadar verimsiz bir şekilde boşa harcamak yerine belki bu blog sayesinde kendinize bir yol haritası çizebilirsiniz!

YKS Sürecinde Ağustosun Yeri

Öncelikle ağustos ayı aslında YKS süreci için oldukça önemli bir kilit taşı ve dönüm noktası niteliğinde. Sürecin artık bir periyot olarak başladığı ve maratonun hızlanıp, yoluna koyulması gerektiği zaman aslında. Bu yüzden ağustos ayını boş veya verimsiz geçirmek hem sizin için bu yolun daha başında motivasyon kaybına yol açabilir hem de ders anlamında eksik ve geride kalmanıza sebep olabilir.

Ağustos Ayında Ne Yapmalıyız?

1-Panik Yapmayın!

Sürece nasıl başlarsanız öyle ilerleyeceğini unutmayın. Panik ve aceleyle başladığınız işlerden verim almak çok daha zordur. Çünkü kaygıya kapılıp odağınızın ve hedefinizin şaşması çok daha kolaydır. Ağustostan itibaren yeterli zamanınız olduğunu unutmayın. Her şeyi yetiştirmek ve eksiklerinizi tamamlamak için yeterli vaktiniz var. Mevcut konu eksikleriniz ve  geri kaldığınız konu ve dersler sizi demotive etmesin. Kendinize inanarak ve düzenli bir çalışma programı dahilinde hepsini halletmeye vaktiniz ve fırsatınız olacak. Unutmayın, inanmak başarmanın yarısıdır.

2-Odağınızı Doğru Yönlendirin! 

Öğrencilerin en çok düştüğü hatalardan bir tanesi odağını bu süreçte yanlış noktalara yönlendirmektir. Odağınızı düzenli ve ‘yapılması mümkün olacak şekilde gerçekçi’ bir ders çalışma programı hazırlamaya çevirmelisiniz. Çünkü belli bir süre kapsamında veya tarih yetiştirme durumunda yaşamış olacağınız stres yine sizi doğru yerlere götürmeyecek ve istediğiniz verim ve başarıya ulaşmanızı zorlaştıracaktır. Bu sebeple tarih sınırlarına göre program yapmaktan ziyade konu ve kazanım bazında yapılması sizin için daha faydalı olabilir.

3-Ani Ve Fevri Hareket Etmeyin!

Zaman zaman programınız dışına çıkmanız durumunda, o günü es geçmiş olmanız gerektiğinde veya deneme netlerinizin sizi tatmin etmediği durumlarda ani ve fevri kararlarla oturup 10 saat ders çalışmak, mola vermeden çalışmak, çok daha fazla soru çözeceğim diye anlamadan geçmek, anlamadığınız ve yanlış  yaptığınız soruları öğrenmeyi atlamak gibi davranışlardan uzak durun. Çünkü bunlar gerçekleştirmesi pek de mümkün olmayan ve gerçekleştirirseniz de verimi olmayan boşa zaman kaybı yaratan davranışlardır. Bunun yanı sıra getirisinden ziyade götürüsü olan durumlardır. Örneğin motivasyon kaybınız gibi.

Peki Ağustos Ayında Ne Çalışmalıyız?

Ağustos ayında yapılması doğru olan ve tavsiye edilen yol; başta eksiklerinizi belirleyin ve listeleyin. Ardından bu eksiklerinizi öncelik tutarak ve onları kapatmayı birincil hedef tutarak bir program oluşturun.

Çalışma programınızı hazırlarken TYT mi AYT mi çalışayım diye ayrım  yapmak ikisi için de konu eksiklikleri oluşturabilir. Dolayısıyla ikisini de konu bazında paralel ve aynı anda ilerletmeniz sizin için en doğrusu olacaktır. Bu yüzden ders çalışma programınızda gün içi programınıza hem TYT hem AYT dersleri eklemeyi ihmal etmeyin.

Derslig Bana Bu Konuda Yardımcı Olur Mu?

EVET! Tabi ki Derslig bu konuda da yanınızda! YKS grubumuza özel WP gruplarımız ve periyodik online meetler sayesinde ders programı taslakları, uygun ve verimli programın nasıl oluşturulacağına dair tüyolarla işiniz çok daha kolay!

WP grubu katılım linki: https://chat.whatsapp.com/CuhDXFT6byS2JtgP6qG6Oy

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

https://www.derslig.com/blog/puan-kazandiran-derslig-ozellikleri

https://www.derslig.com/blog/yaz-tatilinde-ogrenciler-neler-yapmali