Sevgili gençler selamlar,

Bu hafta sizlerle deneme analizleri hakkında konuşacağız. LGS sürecinde bol bol denemelere giriyoruz. Peki denemeler bizi nasıl geliştirecek? Sizlerle beraber bu sorunun cevabını arayacağız.

Şimdi öncelikle denemeye girdik soruları cevapladık ve sınav bitiminde sonuçlarımızı kontrol edeceğiz. 

Denemeye girmenin amacı öğrendiğiniz konularla ilgili bilgi eksiklerinizin olup olmadığını kontrol etmek ve zaman yönetimidir.

Zaman yönetimi başka bir haftanın konusu olacaktır. 

Doğrularımızı ve yanlışlarımızı kontrol ettikten sonra deneme analizine geçebiliriz.

Türkçe’de öncelikle dil bilgisinde mi yoksa paragrafta mı yanlış yaptığınızı tespit etmelisiniz. Soruları tekrar okuyarak dikkatsizlik mi veya bilgi eksikliğinden mi hata yaptığınızı tek tek yanlış yaptığınız soruları okuyarak tespit etmelisiniz.

Din Kültürü ve İnkılap Tarihi sorularında da aynı şekilde neden yanlış yaptığınızı anlamalısınız.

İngilizce’de en önemli şey kelimelerdir. Yanlışlarınızı kontrol ederken mutlaka anlamını bilmediğiniz kelimeleri not etmelisiniz. Böylelikle kelime dağarcığınız artacaktır.

Matematik testinde yapmanız gereken mutlaka yanlış ve boşları tek tek çözmeye çalışmak eğer çözemediyseniz mutlaka öğretmenininze çözdürmeniz lazım. Sonrasında siz tekrar çözmeye çalışmalısınız. Matematikte gelişim ancak bu şekilde sağlanır.

Fen Bilimleri testinde ise yanlış yaptığınız sorularda genellikle bilgi eksikliğinden olur. Mutlaka tekrar etmeliyiz.

Özetle;

Yanlış ve boş bıraktığımız soruların sebebini bulmalıyız. Neden yanlış yaptığımıızın cevabını bulmadan diğer soruya geçmemeli ve kendimize tekrar rotası oluşturmalıyız.

Bu hafta yazılı haftamız olduğu için program önermeyeceğim. 

Mutlaka Derslig’teki İnteraktif Yazılılar kısmını çözelim.