Herkese merhaba Geçen haftalarda sizlere söylediğim zihin haritası ve kavram haritası ile ilgili ders çalışma tarzını anlatmıştım. Bu hafta sizlerle beraber bu konuyu biraz daha açmak ve daha detaylı anlatmak istiyorum.
Kavram haritası ile öğrenmede daha çok kağıdın ortasına konunun genel başlığı yazılır. Örneğin Mevsimlerin Oluşumu gibi başlık atılır.
Daha sonrasında mevsimlerin oluşumu konusuyla ilgili maddeler, bilgiler eklenerek özet çıkartabiliriz. Böylelikle okulda işlediğimiz bilgileri tekrar etmiş olur hem de akılda kalıcılığı artırmış oluruz.
Zihin haritası ile konumuzla ilgili kendimizin ekstra eklediği bize ait olan o konuyu hatırlamak için ürettiğimiz resim, şifreleme gibi şeyler olabilir.
Özetle Kavram haritaları, bir konunun kavramsal yapısını ve bu kavramlar arasındaki ilişkileri gösteren güçlü bir araçtır. Kavram haritaları, bir konuyu özetlemek, öğrenmek veya öğretmek için kullanılabilir. Kavram haritalarının esnek yapısı ve farklı öğrenme stillerine uygun olması, öğrenme sürecini destekleyen önemli bir özelliktir. Bu nedenle, kavram haritaları, eğitim, iş ve sağlık gibi birçok farklı alanda kullanılabilir. Sizin de kavram haritası özellikleri konusunda belirtmek istedikleriniz varsa yorumlarda yazabilirsiniz.
İşte sizin için bir örnek
Matematik
Üslü ifadeler ile ilgili soru çözmeye devam edip Kareköklü İfadeler ünitesine başlayabiliriz.
Fen Bilimleri
DNA ve Genetik Kod ünitesine çalışmaya devam. Zihin haritalarını mutlaka çıkarmaya devam edelim.
Türkçe
Paragrafta Anlam ünitesine başlayabiliriz. Bu içerikler sizin paragraf soru çözme yeteneğinizi geliştirecektir.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
Milli Uyanış: Bağımsızlık Yolunda Atılan Adımlar ünitesine devam ediyoruz. Kavram ve zihin haritası ile özetleştirerek çalışırsak daha güzel olacaktır.
İngilizce
Teen Life ünitesine devam ediyoruz. Mutlaka 1.ünitedeki kelimeleri de tekrar etmeye devam ediniz.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Kader İnancı ünitesiyle ilgili tekrarlarımızı yapalım ve soru çözelim.