Öncelikle belirtmek isteriz ki Derslig’in sizlere sunduğu tüm etkileşimli özelliklerden aktif olarak yararlanmanız puan kazanmanız konusunda sizi öne atacaktır. Çalışma odasında verimli vakit geçirmek, konu anlatım videolarını izleyerek video içi soruları cevaplamak, mini sınavları ve konu testlerini çözmek, interaktif yazılıları cevaplamak Derslig'de puan kazanmanızı sağlayacak etkili yöntemlerden bazıları.

 

Çalışma Odası

Ders çalışırken kullanabileceğin, çalışma sonunda puan kazanabileceğin çalışma odasını test kitaplarından test çözerken ya da notlarını tekrar ederken harcadığın zamanı puanlara dönüştürebilirsin. 25 dakika veya daha uzun süreli çalışmalarda, çalışma bittikten sonra 30 saniye içinde puan topla butonuna basarak puan kazanabilirsin. 25 dakika ve üzeri için çalıştığın süre kadar puan kazanırsın. Örneğin 35 dakika çalışmayı tamamladığında 35 puan kazanırsın. Bir gün içinde en fazla 180 puan kazanabilirsin. Unutma! Çalışma odasını açtığınız zaman süre işler, başka bir sekmeye gittiğinizde ise süre donar.

 

Animasyonlu Konu Anlatım İçerikleri

Animasyonlu konu anlatımları da hem eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunar hem de puan kazanmanızı sağlar. Bu içerikleri dikkatlice izleyerek ve üzerinde düşünerek konuları daha iyi kavrayabilir ve aynı zamanda platformdaki etkinliğinizi artırabilirsiniz. Her derste ve her konuda bulundukları için size en çok puan kazandıracak içeriklerin başında animasyonlu konu anlatım içerikleri gelir.

 

Video İçi Sorular 

Derslig’de öğrenme deneyimini daha etkili ve etkileşimli hale getirmek için konu anlatım videolarımızda yer alan video içi sorular, öğrencilerin pasif dinleyici konumundan çıkarak aktif bir şekilde sürece dahil olmalarını sağlar.  Bu interaktif öğrenme aracı sayesinde öğrenciler, puan kazanıp motivasyonlarını arttırırken hem de konu anlatımı esnasında soruları cevaplayarak kalıcı öğrenmeyi yüksek oranda sağlarlar. 

 

Mini Sınavlar

Öğrencilerin eğlenceli bir şekilde kendilerini test etme aracı olan mini sınavlar, interaktif yapısı ve bir çok soru türünü içerisinde barındıran yapısı sayesinde öğrencilere puan kazandırırken öğrencilerin başarı durumlarını da görmelerini sağlamaktadır. 

 

Konu Testleri

Derslig’de yer alan konu testleri sayesinde öğrencilerimiz ilgili ders ve konu hakkında kısa bir tekrar yaparken puan kazanımı sağlarlar. Öğrencilerin motivasyonlarına olumlu bir etki yapan bu yapı sayesinde öğrenciler hem öğrendikleri konuları tekrar etme fırsatı yakalarlar hem de puan kazanımı sağlarlar.

 

İnteraktif Yazılılar

Okul yazılılarına hazırlık yapmak ve başarılı olmak isteyen öğrenciler dikkat! Derslig İnteraktif yazılıları sayesinde hem okul sınavlarınızda başarı yakalayacaksınız hem de puan kazanıp Liglerdeki sıralamanızı üst sıralara taşıyacaksınız. 

 

Unutmayın, puan kazanmak önemli olsa da asıl amaç öğrenmek ve bilgi paylaşmaktır. Derslig'i bu amaç doğrultusunda kullanarak hem kendinizi geliştirecek hem de diğer öğrencilere yardımcı olacaksınız. Kısacası, Derslig'de puan kazanmak için aktif olmak, çeşitli içerikleri düzenli olarak çalışmak ve platformun sunduğu tüm imkanlardan yararlanmak gerekmektedir.

İyi çalışmalar!