YKS 2024: Haftalık Planlama ve Rehberlik Bülteni (28 Ekim Haftası)
'Çabaların meyvesi, ancak kişi vazgeçmediğinde ortaya çıkar.' - Napoleon Hill
Hepinize merhabalar YKS 2024 öğrencileri! Sizler için YKS maratonunun ne kadar yorucu ve yoğun bir süreç olduğunun ve sizi ne kadar zorladığı biliyoruz. Fakat eğer kendinizi bu yolculukta yalnız veya güçsüz hissediyorsanız ve pes etmeye, motivasyonunuzu kaybetmeye başladıysanız. YAPMAYIN! Çünkü bu yolculukta biz Derslig olarak her daim sizin yanınızdayız! Ve sizin gibi binlerce öğrenci daha burada bizimle birlikte. Bu yüzden yukarıda bahsettiğimiz Napoleon'un da dediği gibi vazgeçen kişi, o güne kadar verdiği çabaların meyvesini yiyemez. Yani bir başka deyişle, "Sabreden derviş, muradına ermiş." Dolayısıyla çabalamaktan, çalışmaktan, emek göstermekten vazgeçmiyor, tam gaz hep beraber devam ediyoruz.
Haftanın Teması: Azim ve istikrar
Arkadaşlar, bu haftamızın teması 'azim ve istikrar'. Azim yaşadığınız bu YKS yolculuğunuzda, zorluklara boyun eğmemek, direnç göstermek ve kararlı adımlarla hedefin için çabalamaya devam etme kararlılığıdır. Çalışmaktan, programınıza ayak uydurmaktan, deneme sınavlarından, okul sınavlarından yorulduğunuz ve bırakmak istediğiniz anlarda, planınıza sadık kalmaktır. Kestirip atmamak, dış faktörlerin cezbedici ve makul gelen sinyallerine boyun eğmemektir. İstikrarınızı yani sizi devam etmeye teşvik eden içgüdülerinizi, hedefiniz ve odak noktanız olan YKS sınavına yönlendirmekten vazgeçmeyerek başarıya giden yolda daha emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Masanın başına geçip ders çalışmaya başlamakta her zorlandığınız anda kendinizi motive edip, istikrarla, azimle devam etmek, Napoleon'un da dediği gibi çabalarınızın meyvesini yemenize imkan sağlayacaktır. Şimdi bu hafta, 'Azim ve istikrar sahibi olmanın' değerini ve önemini hep beraber kavrayalım istiyoruz.
Haftalık Program (28 EKİM - 3 KASIM)
Şimdi hep birlikte bu haftaki sizlere önerdiğimiz sayısal, sözel, eşit ağırlık çalışma programlarına göz atalım!
Unutmayalım ki, bu programlar bizim sizlere yol göstermek adına oluşturduğumuz ve tavsiyede bulunduğumuz şekilde hazırlandı. Fakat aynısını uygulamak veya bu programlara birebir uymak zorunda değilsiniz. Programları ister referans alıp kendinize göre uyarlayabilir, isterseniz de birebir olarak uygulamayı uygun görüp mevcut bu program üzerinden ilerleyebilirsiniz. Asıl önemli olan sizin kendinize uyan ve bireysel programlarınızı biliyor ve uyguluyor olmanız.
Sözel Ders Programı
TYT Türkçe: Bu hafta anlatım biçimleri ve paragraf konuları üzerine çalışmalar yapmanız sizin için oldukça faydalı olacaktır. Bildiğimiz üzere paragraf soruları oldukça çeşitli olmakla beraber, geniş bir yelpazeyi kapsar. Dolayısıyla bolca soru çözmek ve fazla soru tipi görmek sizi bir adım öne çıkaracaktır.
AYT Edebiyat: Sözlü anlatım türleri ve nazım biçimleri bu haftanın konu başlıklarıdır. Nazım biçimleri, edebiyat dersinde oldukça önemli bir temel niteliğindedir. Sonrasında göreceğiniz konularda da işinize yarayacak ve bilmeniz gereken bir konu olduğu için özenle ve eksiksiz tamamlamak sizin için yararlı olacaktır.
Felsefe: Bilim felsefesi konusunda filozofların ve düşüncelerin temeline inerek anlamlandırmaya ve özümsemeye çalışın. Bu felsefi düşünce ve akımları günlük hayatla bağdaştırarak kalıcılığını artırabilirsiniz.
Coğrafya: İlk uygarlıklar ve nüfus politikaları. İlk uygarlıkları, medeniyetlerin öne çıkan özellikleri, buluşları ve önemli şahısları ile öğrenmeye çalışın. Hafıza kartları yaparak daha kolay ve akılda kalıcı hal getirebilirsiniz. Nüfus politikaları konusunda ise grafik ve tablo okuma yeteneklerinizi geliştirmeye çalışın bu şekilde YKS'ye daha uygun bir çalışma yöntemi izlemiş olacaksınız.
Sayısal Ders Programı
TYT Matematik: Rasyonel sayılar ve basamak analizi bu haftanın çalışma konuları. Rasyonel sayılar, matematiğin sonraki ve daha komplike olan konularını anlamak için bir kilit taşıdır. Dolayısıyla rasyonel sayının ne olduğu ve işlemlerinin neler olduğunu bilirseniz, diğer sayı türleri ve işlemlerde başarılı olma ihtimaliniz ve kolaylığınız artar.
TYT Fizik: Madde ve özellikleri bu haftanın fizik konusu olmakla birlikte aslında birçok alt başlıktan oluşur. Kütle, hacim, özkütle, adezyon, kohezyon ve dayanıklılık konularını kapsar. Aslında bu konuların tamamı kolaylıkla günlük hayatla bağlantı kurabileceğiniz ve gerçek hayatta gözünüzde canlandıran örnekler çıkarabileceğiniz konular. Dolayısıyla bu konulara çalışma tavsiyesi olarak günlük hayatla ilişkilendirmeyi verebiliriz.
AYT Matematik: Polinomlar bu haftamızın çalışma konusunu oluşturuyor. Fonksiyon bilgisine dayandığı için öncelikle fonksiyon bilgimizin sağlam ve yeterli olması gerekli. Bunun yanı sıra formüle ve kurallara dayalı bir konu olduğundan disiplinli çalışmayı ve periyodik olarak tekrar etmeyi gerektirir. Bu yüzden mümkün olduğunca fazla soru çözerek soru tiplerine hakim olmak size avantaj sağlayacaktır.
Eşit Ağırlık Ders Programı
TYT Matematik ve Türkçe: Rasyonel sayılar ve paragraf bu haftaki konu başlıklarımız. İki konuda mümkün olduğunca fazla soru tipi görmemizi gerektiren konular. Bu yüzden konu anlatımlarını ve konu çalışmayı halledip soru çözmeye fazlasıyla vakit ayırmanız gerek. Paragraf soruları çeşitliliği gereği sizi her seferinde farklı sonuçlara götürebilir. Yani bir gün paragraf test sonuçlarınız daha iyiyken bir gün daha az olabilir. Ama bu sizi demoralize etmemeli. Çünkü unutmayın ki sizi fırtınadan çıkaracak en sağlam gemi azim ve istikrardır. Bu yüzden cesaretinizi toplayın ve hatalarınızın üzerine gidin.
TYT Tarih: İnsanlığın ilk dönemleri. Tarih öncesi zaman ve insanlığın tarihçesi ve dünyaya bıraktıkları ilk izler, insanlığın sonrasında neler yapabileceği ve yaptığı hakkında size yol gösterecektir. Tarih bilgisi, sizlere sadece tarih konularını öğretmekle kalmaz. Bunun yanı sıra konuları bir nedene bağlama, çıkarımda bulunma ve yorum yapabilme yeteneklerinizi de geliştirir. Bu bahsettiğimiz yetenekler ise sadece tarihte değil tüm derslerde size gerekli olan önemli yeteneklerdir. Dolayısıyla tarihi sadece ezberlenecek konulardan oluşan bir ders olarak görmemeliyiz.
AYT Coğrafya: Beşeri sistemler ve nüfus politikaları. Tablo ve grafik okuma, coğrafya dersi için çok gerekli bir kazanımdır. Beşeri sistemler ve nüfus politikalarında da fazlasıyla tablo ve grafik yorumlamamız gerek. Ülkelere göre nüfus dağılımları, nüfus politikalarının nelere göre planlandığı, beşeri sistemlerin nasıl oluştuğu ve neleri kapsadığı da bu haftaki ana başlıklarımızı oluşturuyor. Nüfusun ülkeleri nasıl etkilediği ve nelere sebep olduğu sizlere tümevarım yeteneğini kazandıracağı gibi konular ve kazanımlar arası bağlantı kurma yeteneği de kazandırır. Bu noktada bol görsel materyaller kullanarak ve zihin haritaları yaparak daha etkili bir şekilde ders çalışabiliriz.
Derslig Pro'yu Çalışmalarınıza Entegre Edin
Derslig tüm YKS süreciniz boyunca sizin yanınızda! İnteraktif konu anlatımlarımızla konuları en baştan eksiksiz bir şekilde öğrenebilir, interaktif etkinliklerle anlık olarak öğrendiklerimizi pekiştirebilirsiniz. KTT’lerle konuları tekrar edebilir ve sorularda yanlış yapma olasılığınızı düşürebilirsiniz. Bunun yanı sıra yapay zekanın sizin Derslig’de çözmüş olduğunuz deneme sınav sonuçlarınıza göre, size özel olarak hazırladığı raporlarla gelişiminizi takip edebilir ve eksiklerinizi daha kolay kapatabilirsiniz.
Ayrıca geçmiş konuları pekiştirmek ve önceki konuları tekrar etmek adına Derslig’in ister konu anlatımlarını ister deneme sınavlarını çözerek ilerlemek sizin için oldukça faydalı olacaktır. Ve hala Derslig PRO’lu olup YKS WhatsApp grubumuza dahil değilseniz sizi aramızda görmeyi çok isteriz.
YKS WhatsApp grubumuza katılmak için tıklayınız!